‘Eerste transfer in Nederlands vrouwenvoetbal’ ziet Ajax-verdediger verhuizen naar Feyenoord

'Eerste transfer in Nederlands vrouwenvoetbal' ziet Ajax-verdediger verhuizen naar Feyenoord
Image source - Pexels.comSamantha van Diemen trad in juli in dienst bij Feyenoord. Foto: ANP/Tom Bode

Feyenoord zou de eerste club in het Nederlandse voetbal zijn die een transfersom betaalt voor een speler van een damesteam.

Bronnen vertelden aan de Volkskrant dat de Rotterdamse club Ajax ‘aanzienlijk minder dan 10.000 euro’ had betaald voor de 19-jarige jeugdinternational Samantha van Diemen.

Geen van beide clubs zou de deal bevestigen, maar het is duidelijk dat Ajax aandrong op een transfersom omdat Diemen nog onder contract stond.

Feyenoord was met de speler persoonlijke voorwaarden overeengekomen en betwistte eerst de vergoeding, maar stemde later toe om te betalen zolang de transfer vertrouwelijk bleef.

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, heeft de deal niet bevestigd of ontkend toen de Volkskrant ernaar vroeg. ‘We hebben afgesproken er niets over bekend te maken’, zei ze.

Haar tegenhanger bij Ajax, Daphne Koster, zei dat er in de zomer een transfersom was betaald voor een vrouwelijke speler, maar wilde niet zeggen of het Van Diemen was.

Van Diemen tekende begin juli bij Feyenoord. Ze had gevraagd om Ajax te verlaten omdat ze niet tevreden was met het feit dat ze op de flank werd gespeeld in plaats van haar favoriete centrale verdedigingspositie, en omdat ze buiten de basis stond.

De enige andere keer dat een Nederlandse club betaalde voor een speelster was in 2019, toen Kika van Es overstapte van Everton naar FC Twente. Een clausule in haar contract stond elke Nederlandse club toe haar uit te kopen voor een nominaal bedrag van £ 1 (€ 1,17).Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?