Drie overwinningen en een verlies in Europa, want Nederlands voetbal staat hoog op de ranglijst

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Feyenoord in actie tegen Maccabi Haifa. Foto: Pieter Stam de Jonge ANP

Er waren donderdagavond gemengde fortuinen voor Nederlandse clubs in de Europese competitie, waarbij PSV met 3-0 verloor van Real Sociedad. Door het verlies is de Eindhovense kant nu uit de Europa League-competitie, maar zal ze deelnemen aan de volgende fase van de Confererence League.

Feyenoord versloeg Maccabi Haifa met 2-1 en AZ boekte een 1-0 overwinning op de Deense kant Randers, waardoor beide clubs aan de kop van hun poules plaatsten en naar de volgende fase van de Conference League-competitie gingen.

Vitesse uit Arnhem moet wachten op de uitslag van de uitgestelde wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais om hun lot te weten te komen, na een 3-1 overwinning op Mura.

De overwinningen in Europa deze week voor Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse hebben het Nederlandse voetbal een recordaantal punten op de belangrijkste coëfficiëntenlijst van de UEFA opgeleverd. Nederland heeft nu 14.200 punten voorsprong op de winterstop.

Hoe meer punten een land op de coëfficiëntenlijst heeft, hoe meer clubs zich volgend seizoen kwalificeren voor de Europese competitie.

Nederland staat momenteel op de zevende plaats achter Portugal, maar is bijna op weg naar de zesde plaats – wat zou betekenen dat twee clubs zich rechtstreeks kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?