Drie gelijke spelen en winst brengen vier Nederlandse clubs in Europese knock-outrondes

Image source - Pexels.com


Bruma van PSV maakt het tweede doelpunt van zijn ploeg. Foto: Petere Dejong ANP

Drie gelijke spelen en winst in het Europese voetbal van gisteravond hebben AZ, Feyenoord en PSV na de winterstop verzekerd van een plek in de knock-outcompetities, terwijl Vitesse nog kans maakt.

AZ speelde met 1-1 gelijk tegen de Tsjechische Jablonec, Feyenoord boekte last minute een 2-2 gelijkspel tegen Slavia Praag en Vitesse hield de hoop levend met een 3-3 gelijkspel tegen Rennes. PSV versloeg Sturm Graz thuis met 2-0.

Ajax was als groepswinnaar al door naar de Champions League-ronde van 16. In de nieuwe Conference League-competitie voerden zowel Feyenoord als AZ hun poules aan, terwijl PSV twee weken moet wachten op de Europa League-beslisser, die zal bepalen of de club is tweede of derde in de groep, en in welke competitie het doorgaat.

Wedstrijdverslagen

Vier Nederlandse clubs hebben sinds het seizoen 2011/12, toen Ajax, PSV, AZ en FC Twente allemaal de groepsfase van de Europa League bereikten, niet overwinterd in Europa.

De sterke prestaties van Nederlandse clubs hebben ook de Nederlandse coëfficiënt een boost gegeven – een cruciale plaatsing die bepaalt hoeveel clubs de komende seizoenen kunnen deelnemen aan de Europese competitie.

Nederland staat momenteel zevende op de ranglijst, gestegen van 14e plaats over drie jaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?