Defensieve aanwinsten domineren transferperiode in Eredivisie

Defensieve aanwinsten domineren transferperiode in Eredivisie
Image source - Pexels.com


Joshua Brenet (r) komt over van Hoffenheim naar FC Twente. Foto: EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Bert Harzer

De dag van de transferdeadline in Nederland werd gedomineerd door huurovereenkomsten, terwijl de Eredivisie-ploegen zich concentreerden op het versterken van hun verdediging.

De KNVB registreerde in januari 157 transferdeals, iets minder dan de 169 die in de eerste maand van 2021 werden afgerond. Daaronder waren 45 spelers die Nederlandse clubs verlieten om in de competitie van een ander land te gaan spelen.

De meest in het oog springende deal van Ajax was voor een speler die op korte termijn niet in het eerste elftal zal spelen. De 19-jarige Mo Ihattaren keert vijf maanden nadat hij PSV had verlaten voor Juventus terug uit Italië na een bittere ruzie met Sampdoria, waar hij werd uitgeleend.

Bergwijn blijft zitten

De kampioenen slaagden er niet in Ihattaren’s voormalige PSV-teamgenoot Steven Bergwijn te rekruteren, die weer in het voordeel is bij Tottenham in de Engelse Premier League na zijn twee goals in blessuretijd tegen Leicester City vorige maand.

Utrecht, dat eerder deze maand had gehoopt Ihattaren aan te trekken, nam genoegen met Henk Veerman uit Heerenveen, waar de spits moeite had om een ​​plaats in het eerste elftal te veroveren ondanks het maken van acht goals dit seizoen. De club heeft ook de Spaanse aanvaller Adrian Dalmau verkocht aan Sparta.

Feyenoord zal naar verwachting de komst van Philippe Sandler van Manchester City in de komende dagen afronden. Als de voormalige verdediger van PEC Zwolle fit wordt doorgespeeld, wordt hij tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Rotterdamse club, met een optie tot koop.

Tot de ballingen behoort de IJslandse vleugelaanvaller van AZ, Albert Gu∂mundsson, die op weg is naar de Serie A-club Genua na 24 doelpunten in 101 wedstrijden.

Sparta bezig

Djavan Anderson, de Nederlands-Jamaicaanse dubbele nationale rechtsback van Lazio, die in de tegenovergestelde richting gaat, zal hopen PEC in de Eredivisie te houden, terwijl zijn Deense clubgenoot, Rizi Durnisi, op weg is naar Sparta.

Sparta heeft ook overeenstemming bereikt over een deal waarbij de 18-jarige spits Emanuel Emegha naar Royal Antwerp verhuist, ondanks het feit dat technisch directeur Gerard Nijkamp zei dat een transfer ‘niet onze voorkeur had’.

FC Twente heeft verdediger Joshua Brenet, die in 2016 twee interlands voor Nederland won, aangetrokken van het Duitse Hoffenheim. ‘Na het vertrek van Jayden Oosterwolde naar Parma wilden we onze ploeg versterken met een extra vleugelverdediger’, zegt technisch directeur Jan Streuer op de website van de club.

De Zweedse spits Samuel Armenteros komt voor de derde keer naar Heracles, nadat hij eerder tussen 2009 en 2013 en in het seizoen 2016/17 in Almelo speelde.

Fortuna Sittard overtrof de transferdeadline door de Griekse verdediger Dimitrios Siovas en de Curaçaose international Charlison Benschop, die zijn vijfde Eredivisie-club vervoegt, vast te leggen.

NAC Breda rondde de maand af toen ze vlak voor middernacht de diensten van Emmen-spits Jeredy Hilterman veilig stelden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?