Burgemeester Amsterdam ‘begraven onder bedreigingen’ na blokkering Ajax-titelfeest

Image source - Pexels.com


Foto: DutchNews.nl

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zegt dat ze ‘begraven onder bedreigingen’ was nadat de gemeenteraad had gezegd dat Ajax de overwinning van de Eredivisie op het Museumplein niet mag vieren.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Ajax vier punten voorsprong op PSV in de competitie en kan woensdag de titel veiligstellen als ze thuis tegen Heerenveen spelen. Maar de gemeente heeft gezegd dat de vieringen in het stadion moeten plaatsvinden in plaats van in het stadscentrum.

‘Sinds we dit bericht naar buiten brachten, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en vloeken’, zegt Halsema op Instagram. ‘Ik reageer zelden op dit soort dingen, maar nu zou ik dringend willen vragen: ‘houd je in’.’

Ambtenaren hadden contact opgenomen met ‘talloze bedrijven’ om een ​​viering op het Museumplein te organiseren, maar ‘samen met Ajax hebben we moeten constateren dat we dit niet veilig kunnen organiseren’, aldus Halsema.

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz heeft ook waadde in de rijdie de ‘modder’ die naar Halsema wordt gegooid omschrijft als ‘onze club onwaardig’.

‘De burgemeester moet de veiligheid van Ajax-fans en alle Amsterdammers voorop stellen en dat moet worden gerespecteerd’, zei ze.

In 2019 verzamelden 100.000 mensen zich in het gebied om de competitiezege van Ajax te vieren nadat Halsema de Museumplein-festiviteiten herstelde.

Straf

Ondertussen heeft de KNVB naar verluidt gezegd dat de controversiële penalty van zondag in de laatste minuten van het PSV Feyenoord-gelijkspel, waardoor Feyenoord gelijkspel kreeg, niet had mogen worden toegekend.

Zonder de penalty had PSV het gat op Ajax verkleind tot twee punten en had het kampioenschap nog steeds wagenwijd open gestaan.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?