Borgtocht voor ijsstadion Thialf zou ‘in strijd zijn met EU-regels’

Image source - Pexels.com


Foto: Depositphotos.com

De hoop dat de Nederlandse regering het Thialf-ijsstadion in Heerenveen gaat redden lijkt de bodem in te slaan omdat directe steun in strijd zou zijn met EU-regels.

Vorige week drongen Kamerleden er bij de regering op aan om € 1 miljoen beschikbaar te stellen, zodat het sportcomplex, waar Nederlandse schaatsers trainen, in ieder geval dit seizoen open kan blijven. Hierdoor kunnen schaatsers hun training voortzetten in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Peking.

Maar nu heeft minister van Sport Paul Blokhuis Kamerleden aangeschreven dat een reddingsoperatie in strijd zou zijn met de EU-regels voor staatssteun, aangezien het stadion wordt gezien als een economische activiteit.

In oktober drongen Nederlandse wereld- en Olympisch kampioen schaatsers er bij de regering op aan om het stadion te helpen, dat naar verluidt over 10 jaar 20 miljoen euro nodig heeft om ervoor te zorgen dat het topklasse trainingen en andere faciliteiten kan blijven bieden.

Sven Kramer, Ireen Wust en Rintje Ritsma behoren tot de schaatssterren die de regering schreven om officiële steun.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?