Basketbalteam bereikt Paralympische finale met 52-42 overwinning tegen Duitsland

Image source - Pexels.comHet Nederlands team viert feest na het verslaan van Duitsland om de finale te bereiken. Foto: AP/Kiichiro Sato

Het damesbasketbalteam is op de Paralympics verzekerd van minimaal een zilveren medaille na in de halve finale Duitsland met 52-42 te verslaan.

De Nederlanders hopen hun Europese en wereldkampioenschapstitels te vergroten als ze het zaterdag in de finale opnemen tegen de Verenigde Staten of China.

Ook was er een zilveren medaille in tafeltennis voor Kelly van Zon en Frederique van Hoof, waarbij de 33-jarige Van Zon haar vijfde Paralympische medaille won.

In het zwembad pakte Lisa Kruger haar derde medaille van de Spelen van dit jaar met brons op de 100 meter rugslag in de categorie S10. De 20-jarige Harderwijk won eerder al zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 100 meter vrije slag.

Diede de Groot bereikte de finale van het rolstoeltennis met een 6-4 6-2 overwinning op Jordanne Whiley uit Groot-Brittannië, maar landgenoot Aniek van Koot verloor in straight sets van Yui Kamiji uit Japan. Het Nederlandse duo zal ook deelnemen aan de finale van het dubbelspel.

Het rolstoeltennisduo Sam Schröder en Niels Vink schrok woensdag toen ze de Australische favorieten Dylan Alcott en Heath Davidson versloegen in de categorie quads voor heren.

Nederland heeft nu vijf jaar geleden in Rio zijn medaille-totaal overschreden en staat vijfde in het algemeen klassement met 19 gouden, 10 zilveren en 10 bronzen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?