AZ-aanvoerder Koopmeiners bevestigt transfer van €14 miljoen naar Atalanta

Image source - Pexels.comKoopmeiners beëindigde zondag zijn 13-jarige loopbaan bij AZ tegen Heerenveen. Foto: ANP/ Ed van de Poel

Aanvoerder Teun Koompeiners van AZ Alkmaar heeft zich bij Atalanta Bergamo aangesloten bij het Italiaanse Atalanta Bergamo voor een initiële vergoeding van € 12 miljoen, plus een potentiële € 2 miljoen aan bonussen.

De 23-jarige bevestigde na de 3-1 overwinning van zijn ploeg op Heerenveen dat hij zijn laatste wedstrijd voor AZ had gespeeld. ‘Het heeft even geduurd, maar de deal is rond’, zei hij.

Koopmeiners heeft een vijfjarig contract getekend en gaat samen met zijn landgenoten Marten de Roon en Hans Hateboer naar de Serie A-club.

‘Ik ben getekend als middenvelder, met als meerwaarde dat ik achterin kan spelen’, aldus Koopmeiners. ‘Het was een vreemde situatie vandaag. Ik speel al 13 jaar voor deze club. Het is mooi dat ik deze stap nu eindelijk kan zetten.’

AZ hoopt de selectie voor de transferdeadline van dinsdag te versterken door middenvelder Joey Veerman uit Heerenveen aan te trekken, maar de clubs onderhandelen over de prijs.

De Cheeseheads zouden een eerste bod hebben gedaan in de regio van € 4,5 miljoen, maar de Friese club wil € 8 miljoen voor de 22-jarige, die vorig seizoen negen doelpunten maakte.

Eerder deze zomer nam AZ deze zomer afscheid van aanvaller Myron Boadu en aanvaller Calvin Stengs, die zich respectievelijk bij het Franse AS Monaco en Nice voegden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?