Annemiek van Vleuten wint eerste Tour de France Femmes

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Annemiek van Vleuten viert aan het einde van de slotrit haar leidersplaats gele trui.
Foto: Jeff Pachoud / AFP

Annemiek van Vleuten heeft de eerste editie van een nieuwe etappekoers, de Tour de France Femmes, gewonnen.

Van Vleuten pakte de titel met bijna vier minuten, ondanks gezondheidsproblemen in de beginfase en meerdere keren van fiets wisselen. Met een prijs van € 250.000 is het de rijkste koers in het dameswielrennen.

Van Vleuten, 39, won de laatste etappe met 30 seconden voorsprong op de Nederlander Demi Vollering, die ook als tweede eindigde in het algemeen klassement. De Poolse amazone Katarzyna Niewiadoma werd derde.

Race beoordeling

Ook heeft Van Vleuten drie Giro d’Italia Internazionale Femminile-titels, Olympisch goud in de tijdrit en twee wereldkampioenschappen goud in dezelfde discipline op haar naam staan.

‘Ik ben supertrots dat ik de eerste winnaar ben van de Tour de France voor vrouwen, van deze nieuwe versie’, zei Van Vleuten na haar overwinning. ‘Ik hoop dat het een grote start is en dat we dit kunnen uitbouwen tot een nog groter evenement. Het is een mijlpaal om de eerste te winnen van, hopelijk nog veel meer.’

Het achtdaagse evenement wordt georganiseerd door de Amaury Sport Organization die ook de Tour de France leidt en deel uitmaakt van de UCI-wereldtournee voor vrouwen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?