Ajax wint vijfde Champions League-duel op rij, Haller maakt het negen

Image source - Pexels.com


Sebastien Haller (C) viert feest met teamgenoten na het scoren van de 2-1 voorsprong. Foto: Erdem Sahin / EPA

Een 1-2-zege op het Turkse Besitkas heeft de positie van Ajax als ongeslagen koploper in Champions League Groep C verder benadrukt.

De Amsterdammers stonden bij rust met 1-0 achter maar wonnen de wedstrijd met twee goals van invaller Sebastien Haller in de tweede helft.

De dubbel van de man van de wedstrijd Haller plaatst hem op gelijke voet met Jari Litmanen’s clubrecord van negen doelpunten in een UEFA Champions League-campagne. De Fin zette er negen weg in het seizoen 1995/96.

Volgens het AD hebben Ajax’ vijf opeenvolgende Champions League-overwinningen tot nu toe zo’n 70 miljoen euro opgebracht voor de clubkas.

Alle clubs die deelnemen aan de groepsfase krijgen een startpremie van € 15,64 miljoen, terwijl Ajax recht heeft op nog eens € 20 miljoen op basis van eerdere prestaties.

Elk van de vijf groepsoverwinningen heeft geleid tot extra bonussen en inkomsten uit televisierechten. En kwalificatie voor de ronde van 16 brengt nog eens € 9,6 miljoen op, zei het AD.

De laatste groepswedstrijd van Ajax is op 2 december tegen Sporting Portugal.

In het Europese voetbal van vanavond treft PSV Sturm Graz in de Europa League, terwijl Feyenoord, Vitesse en AZ allemaal in actie komen in de Conference League.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?