Ajax rondt verkoop spits Sébastien Haller af aan Borussia Dortmund voor 35 miljoen euro


Sébastien Haller speelde vorig seizoen voor Ajax. Foto: ANP/Maurice van Steen

Ajax-spits Sébastien Haller is verhuisd naar de Duitse club Borussia Dortmund nadat de clubs een transfersom van € 31 miljoen waren overeengekomen.

De Amsterdamse club had een eerste bod van € 33 miljoen afgewezen, maar onder de definitieve deal konden ze € 35 miljoen ontvangen, inclusief bonussen voor een speler die hen 18 maanden geleden € 22,5 miljoen kostte.

De 28-jarige wordt gezien als vervanger van Erling Braut Haaland, die deze week voor 75 miljoen euro naar Manchester City vertrok.

Haller was vorig seizoen topscorer in de Eredivisie met 21 doelpunten en vond ook 11 keer het net in acht Champions League-duels voordat Ajax in de laatste 16 uitgeschakeld werd door Benfica.

Ajax zou van plan zijn een deel van het geld te herinvesteren in het veiligstellen van de terugkeer van Brian Brobbey, die momenteel wordt uitgeleend aan RB Leipzig, en de overname van voormalig PSV-aanvaller Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur.

Lees ook:  Jutta Leerdam wint zilver op de 1.000 m voor vrouwen, terwijl Olympische Spelen de laatste dagen ingaan

Nieuwe coach Alfred Schreuder heeft ook geld te besteden na de verkoop van de 20-jarige aanvallende middenvelder Ryan Gravenberch aan Bayern München voor € 24,5 miljoen.

Plaats een reactie