Ajax en familie van Abdelhak Nouri bereiken akkoord over schadevergoeding

Image source - Pexels.comEerbetoon aan Nouri tijdens een wedstrijd tussen Ajax en Nice, kort na zijn hartaanval. Foto: Olaf Kraak ANP

De familie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri heeft ruim vier jaar overeenstemming bereikt over een schadevergoeding met de voetbalclub nadat hij op het veld instortte.

In juli 2017 kreeg de voetballer – toen 20 – een hartaanval tijdens een wedstrijd in Oostenrijk en liep daarbij ernstig hersenletsel op. Hij heeft nu 24-uurs zorg nodig.

In 2018 erkende de club aansprakelijkheid voor het niet goed behandelen van hem onmiddellijk op het veld, maar tot nu toe was er geen overeenstemming over schadevergoeding. In januari had de familie gedreigd de zaak voor de rechter te brengen.

Het pakket dekt de kosten van Nouri’s zorg, het verlies van zijn potentiële inkomsten en immateriële schade, maar de omvang van de deal blijft vertrouwelijk, aldus de NOS.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?