Ajax dicht bij verkoop van Sébastien Haller aan Dortmund voor ruim 30 miljoen euro


Sébastien Haller in actie tegen PEC Zwolle vorig seizoen. Foto: ANP/Maurice van Steen

Ajax zou dicht bij een deal zijn om Eredivisie-topscorer Sébastien Haller voor ongeveer € 35 miljoen aan Borussia Dortmund te verkopen.

De Bundesliga zou 33 miljoen euro bieden voor de Ivoriaanse spits, terwijl Ajax 38 miljoen euro eist voor een speler die hen 22,5 miljoen euro kostte toen hij anderhalf jaar geleden overkwam van West Ham United.

Haller, die woensdag 28 wordt, scoorde vorig seizoen 21 competitiedoelpunten en 11 in acht Champions League-wedstrijden. Dortmund heeft een spits nodig om de productieve Noor Erling Haaland te vervangen, die deze week voor 60 miljoen euro naar Manchester City vertrok.

Ajax hoopt een deel van het geld dat ze voor Haller ontvangen te herinvesteren om Brian Brobbey, die momenteel in bruikleen is van RB Leipzig, opnieuw te contracteren, en zou naar verluidt ook Joshua Zirkzee willen kopen van Bayern München.

Lees ook:  Koeman ontslagen door Barcelona nadat hij er niet in slaagde om het team op een klein beetje op te bouwen

De 21-jarige aanvaller wordt momenteel uitgeleend aan Anderlecht, voor wie hij vorig seizoen 16 doelpunten maakte in 38 competitieduels.

PSV-keeper

Ondertussen heeft rivaliserend PSV Eindhoven de Argentijnse doelman Walter Benítez transfervrij getransfereerd van Nice.

De 29-jarige is een vervanger van Yvon Mvogo, wiens huurperiode van RB Leipzig deze zomer afloopt.

‘Walter is een zeer ervaren keeper die zich al lang op het hoogste niveau heeft bewezen’, aldus technisch directeur John de Jong. ‘Hij speelde bijna 200 wedstrijden voor Nice en was vaak aanvoerder van het team.’

Plaats een reactie