Ajax breekt regels door vier spelers met coronavirus terug te vliegen uit Portugal

Image source - Pexels.com


Foto: DutchNews.nl

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft kritiek gekregen nadat ze vier spelers met een privéjet van een trainingskamp terugvloog, ook al waren ze positief getest op het coronavirus.

Het AD meldde vrijdag dat de club de vier op een aparte vlucht naar de rest van de ploeg stuurde, ook al was dat tegen de regels.

De club heeft niet gezegd bij welke spelers het virus is vastgesteld en of ze nu in quarantaine zitten. De club trok eerder deze week naar Portugal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Volgens de huidige coronavirusregels moet iedereen die in Portugal positief test op het virus echter onmiddellijk in quarantaine gaan en mag hij pas reizen als hij een negatief testresultaat heeft. Ook Nederlandse regels stellen dat mensen niet mogen vliegen als ze het virus hebben.

Ajax liet in een korte websiteverklaring weten dat iedereen in de 60-koppige groep kort voor vertrek uit Nederland negatief had getest op het coronavirus. De club heeft geen verklaring gegeven voor het besluit om besmette spelers naar huis te vliegen.

Wel zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat iedereen zich moet houden aan de regels in het land waar ze zijn. ‘En dat geldt voor sportmannen en -vrouwen’, zei hij.

Tweede helft

Verschillende andere clubs zijn in hun voorbereiding op de tweede seizoenshelft betrapt door het coronavirus.

De Arnhemse voetbalclub Vitesse werd op haar trainingskamp in Portugal getroffen door meerdere positieve tests, maar koos ervoor om de spelers achter te laten. ‘We hopen dat ze zo snel mogelijk kunnen terugkeren’, zegt een clubwoordvoerder. NEC, in Spanje, koos ervoor om naar huis terug te keren, ook al waren er geen spelers besmet, meldt de Telegraaf.

Eerder annuleerde PSV zijn trainingskamp in Spanje nadat meerdere spelers positief testten op het virus in Eindhoven. Ook Feyenoord van Rotterdam schrapte zijn plannen om in het buitenland te gaan trainen.

AZ, momenteel in Valencia, heeft vooralsnog geen plannen om terug te keren naar Nederland, aldus de Telegraaf.

Komend weekend begint de tweede seizoenshelft. Ajax, momenteel met één punt tweede van PSV in de Eredivisie, staat zondag tegenover Utrecht. Utrecht heeft inmiddels uit voorzorg een vriendschappelijke wedstrijd afgelast.

Feyenoord en Vitesse, momenteel derde en vierde in de Eredivisie, ontmoeten elkaar zaterdag.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?