Ajax beëindigt Italiaanse ballingschap voormalig PSV-vleugelspeler Ihattaren met ondertekening

Image source - Pexels.com


Mo Ihattaren speelt voor PSV tegen ADO Den Haag in februari 2021. Foto: ANP/Maurice van Steen

Voormalig PSV-vleugelspeler Mo Ihattaren keert terug naar Nederland nadat Ajax een huurovereenkomst had gesloten met zijn huidige club Juventus.

De 19-jarige gaat in eerste instantie spelen voor de jeugd van Ajax in de Keuken Kampioen Divisie om wedstrijdervaring op te doen. Directeur voetbal Marc Overmars omschreef hem als ‘een van de grootste talenten van ons land’, maar zei dat hij aan zijn persoonlijke problemen moest werken.

Ihattaren verliet Eindhoven in de zomer en werd onmiddellijk uitgeleend aan Serie A-worstelaars Sampdoria, maar speelde nooit voor het team van Genua en keerde in oktober zonder toestemming terug naar Nederland.

De Serie A-ploeg heeft gedreigd de speler voor de rechter te dagen nadat hij deze maand aan de Telegraaf had verteld dat ze verschillende afspraken hadden geschonden en hem geen salaris hadden betaald of een medische verzekering hadden geregeld. Sampdoria beschreef de beweringen als ‘fantastische beschuldigingen zonder enige grond’.

Fitness uitdaging

Foto’s op sociale media geven aan dat Ihattaren is aangekomen sinds hij Italië heeft verlaten en naar verluidt aan zijn conditie heeft gewerkt met de voormalige Nederlandse internationale vleugelspeler Gerald Vanenburg. Zijn laatste seizoen bij PSV werd gekenmerkt door veelbesproken breuken met coach Roger Schmidt.

De Amsterdamse club zou een optie hebben gekregen om Ihattaren te kopen voor ongeveer € 2 miljoen wanneer zijn uitleentermijn op 31 december afloopt.

‘We bieden hem deze kans en we gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hem en dat weet hij ook’, aldus Overmars.

Ajax hoopt voor het einde van de transferperiode ook Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur over te nemen. Een eerste bod van € 18 miljoen werd vorige maand afgewezen en volgens rapporten zou de Londense club ongeveer € 25 miljoen vragen, wat het clubrecord van € 22,5 miljoen zou breken dat een jaar geleden voor Sébastian Haller was betaald.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?