Ajax 2-0 Besiktas: Berghuis geniet van spelbepalende rol bij Champions League-zege

Image source - Pexels.comSteven Berghuis scoorde de opener en zorgde voor de tweede voor Haller. Foto: ANP/Maurice van Steen

Ajax-coach Erik ten Hag prees Steven Berghuis voor lof toen zijn team hun sterke start van de Champions League tegen Besiktas handhaafde.

Berghuis scoorde het eerste doelpunt en legde op de tweede plaats voor Sébastian Haller toen de Nederlandse kampioenen hun Turkse tegenhangers in de ArenA overklasten.

Ten Hag zei dat zijn ploeg er goed aan heeft gedaan te herstellen van een vroege schrik toen Besiktas de paal raakte, waarbij Berghuis een belangrijke rol speelde in zijn aanvallende middenveldrol.

‘Na wat onvoorzichtigheid in het begin hebben we de wedstrijd in handen genomen’, zei hij. ‘We maakten twee goede goals, maar hadden er drie of vier kunnen maken. We hebben veel kansen gehad.

‘Voor mij was Berghuis de man van de wedstrijd met zijn doelpunt en zijn assist. En hij creëerde een heleboel andere goede dingen. Goed gedaan.’

Ten Hag zei dat zijn team een ​​versnelling hoger zou moeten schakelen in hun volgende wedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund, dat ook zes punten heeft uit hun eerste twee wedstrijden.

‘We hebben zes punten, een geweldige start. Maar we hebben die zes punten eerder gehad en hebben het niet gehaald’, zei hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?