Zonder kritiek eindig je als Poetin, zegt Koning over afnemend vertrouwen

Image source - Pexels.com


Hoewel niet bepaald blij dat Nederlanders het vertrouwen in hem verliezen, noemde koning Willem-Alexander het goed dat ze zich vrij voelen om hun kritiek te uiten, zei hij tegen de NOS. Uit de jaarlijkse Koningsdag-enquête van de omroep blijkt dat minder dan de helft van de Nederlanders vertrouwen heeft in het functioneren van Willem-Alexander als koning.

“Ik heb altijd gezegd dat ik niet veel om peilingen geef”, zei de koning op zijn 55e verjaardag. “Maar wat ik wel leuk vind, is opbouwende kritiek. Met andere woorden: als je dat niet hebt, kun je eindigen zoals Poetin. En dat wil niemand.”

De koning voegde eraan toe dat hij dankbaar is om Koningsdag “in vrede en vrijheid” te vieren. “We leven heel erg mee met de mensen in Oekraïne, maar daarom is het extra belangrijk dat we dit feest in vrede en vrijheid kunnen vieren”, zegt hij tegen de omroep.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?