YouTube sluit 9.000 kanalen af ​​vanwege oorlog in Oekraïne

YouTube sluit 9.000 kanalen af ​​vanwege oorlog in Oekraïne
Image source - Pexels.com


Voor het overtreden van de regelgeving van het platform heeft YouTube meer dan 9.000 kanalen en 70.000 video’s verwijderd over het conflict in Oekraïne. The Guardian meldt dat onder meer video’s die het conflict beschrijven als een “zoektocht naar bevrijding” zijn verwijderd.

Er zijn geen updates over de opruiming geweest. Een van de kanalen was echter duidelijk gelinkt aan de pro-Kremlin-schrijver Vladimir Solovyov. Ook de kanalen van de Russische ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken werden tijdelijk stilgelegd. “De Russische regering of mensen die namens de Russische regering optreden, leveren een groot deel van het verhaal”, aldus Neal Mohan, CEO van YouTube.

Volgens YouTube heeft het een protocol voor grote, gewelddadige gebeurtenissen. “Dat geldt ook voor het ontkennen van gebeurtenissen zoals die in Oekraïne”, zei Mohan. “Daarom hebben we actie ondernomen op basis van het beleid.”

De YouTube-CEO meldt dat alleen al in Oekraïne 40 miljoen keer oorlogsgerelateerde video’s zijn bekeken. Volgens hem streeft het platform ernaar om ervoor te zorgen dat consumenten die op zoek zijn naar informatie nauwkeurige resultaten krijgen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?