Week tegen racisme van start in Den Haag

Image source - Pexels.com


Maandag start de Week tegen Racisme in Museum Beeld en Geluid in Den Haag. Komiek en presentator Jorgen Raymann gaat daar in gesprek met Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme, Rabin Baldewsingh, en burgeractivist Mpanzu Bamenga, die in 2021 de mensenrechtenprijs won voor zijn strijd tegen etnisch profileren.

Maandag is het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ter gelegenheid van deze dag organiseerden verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland de Week tegen Racisme. Het thema van dit jaar is cultuur, met tot 27 maart verschillende lezingen en workshops.

Zo komt er in Zeeland een online talkshow over de aanpak van discriminatie en racisme op lokaal niveau. Voetbalster Rocky Hehakaija gaat in gesprek met Rotterdamse voetbalclubs over diversiteit en inclusie. En in Leeuwarden zijn er wandelingen waarin deelnemers de sporen van het slavernijverleden van de stad volgen.

Meldpunt Discriminatie Discriminatie.nl organiseerde de landelijke kick-off in samenwerking met de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?