Vrouwen voelen zich minder veilig dan mannen over nieuwe Zeeuwse gevangenis

Image source - Pexels.com


Nederland krijgt binnenkort een tweede Extra Beveiligde Voorziening (EBI), waar bijzonder gevaarlijke gedetineerden worden gehuisvest. Er wordt gewerkt aan de bouw van de EBI, een normale penitentiaire en justitiële inrichting, en uit onderzoek blijkt dat sommige vrouwen zich hierdoor onveilig voelen.

Volgens Omroep Zeeland geeft 28 procent van de Zeeuwse vrouwen aan zich minder veilig te voelen als de EBI eenmaal is gebouwd, vergeleken met 17 procent van de mannen. Jongeren in de omgeving zijn ook iets angstiger dan Zeeuwen van boven de 65. Mensen die op Walcheren wonen – waar het complex komt te staan ​​– gaven echter aan zich veiliger te voelen dan anderen uit Zeeland.

Toch blijkt uit het onderzoek dat de meerderheid van de mensen geen negatief beeld heeft van de EBI en niet bang is voor de speciale daders die daar worden gehuisvest. In het complex komt ook een zittingsplaats voor de rechtbank, zodat gevaarlijke gevangenen niet buiten het terrein hoeven te worden vervoerd, aldus Omroep Zeeland.

De enige andere EBI van Nederland, in Vught, staat de laatste tijd in het middelpunt van de belangstelling. Vorig jaar werd het Nederlandse leger ingezet nadat verdachten in het proces tegen Marengo een mogelijk gewelddadige uitbraak uit de gevangenis zouden hebben gepland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?