Volt MP beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag zegt niet af te treden

Image source - Pexels.com


Nilüfer Gündoğan zal haar zetel in het parlement behouden, ook als het onderzoek in opdracht van haar partij Volt negatief voor haar uitpakt. Dat zei ze dinsdag in een verklaring.

“Ik zal mijn zetel behouden, wat er ook gebeurt. Het liefst binnen mijn eigen factie, want ik ben nog steeds overtuigd van het programma van Volt”, schreef ze.

Volt zei zondagavond dat het Gündoğan heeft geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Maandag maakte de partij duidelijk dat Gündoğan was geschorst vanwege “verschillende meldingen” van grensoverschrijdend gedrag jegens mensen binnen haar partij. Volt nam deze maatregel omdat Gündoğan in een machtspositie staat tegenover de mensen die de klachten hebben ingediend.

Volt vroeg een extern bureau om de rapporten tegen Gündoğan te onderzoeken en schorste haar in afwachting van de resultaten. De partij zei niet waar ze precies van beschuldigd werd of er waren veel klachten thuis.

Gündoğan is ook niet op de hoogte gebracht van de aard van de klachten, zei ze. Ze vroeg de partijleiding om opheldering, maar zei dat ze die dinsdagochtend nog niet had ontvangen. Daarom heeft ze de verklaring vrijgegeven. Volt vroeg haar “dringend” om geen contact op te nemen met de pers.

Ze betreurt hoe het is gelopen en dat de partij overdreven heeft gereageerd. “Allereerst betreur ik de gang van zaken, die ik als een nachtmerrie ervaar. Ik ben ervan overtuigd dat gezien de aard en omvang van de klachten onevenredig is opgetreden”, aldus Gündoğan.

Ze zei ook dat het haar speet als “mensen zich onveilig hebben gevoeld vanwege mijn manier van werken”. Ze wacht de uitkomst van het onderzoek af en zal ‘op basis van de resultaten’ reageren.

Gündoğan zit sinds 31 maart vorig jaar in het parlement. Volt heeft daar drie zetels.

Het 44-jarige Kamerlid schakelde advocaat Geert-Jan Knoops in om haar bij te staan.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?