Vliegbasis Leeuwarden organiseert vanaf 28 maart internationale straaljageroefeningen

Image source - Pexels.com


Op Vliegbasis Leeuwarden vinden van 28 maart tot en met 8 april internationale straaljageroefeningen plaats, zo maakte het ministerie van Defensie bekend. Volgens het ministerie toonde de Russische inval in Oekraïne opnieuw de noodzaak aan om altijd klaar te staan ​​voor inzet.

De oefeningen Frisian Flag 2022 vinden plaats boven de Noordzee en Noord-Nederland tijdens werkuren, aldus het ministerie. Zo’n 30 toestellen van de NAVO en andere partners gaan het luchtruim in voor training van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. In de avonduren en weekenden zijn er geen vliegbewegingen gepland.

De Frisian Flag is een oefening van Combined Air Operations waarbij meerdere typen jachtvliegtuigen betrokken zijn. De oefeningen zullen gericht zijn op het beschermen van het luchtruim en het samenwerken in een grootschalige operatie.

“De huidige situatie aan de oostgrens van het NAVO-grondgebied maakt eens te meer duidelijk dat onze militairen te allen tijde inzetbaar moeten zijn voor elke opdracht die ons door politici wordt gegeven. Daarom blijven oefeningen als Frisian Flag noodzakelijk”, aldus het ministerie. .

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?