Video: Truckers arriveren in Den Haag om te protesteren tegen Covid-beperkingen

Image source - Pexels.com


Vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen Covid-beperkingen op het Binnenhof in Den Haag en roepen onder meer “Rutte, rot op”. De demonstranten zijn gevraagd om naar het Malieveld te gaan.

De vrachtwagens uit verschillende provincies zijn zaterdagochtend aangekomen in Den Haag, waar chauffeurs protesteren tegen Covid-maatregelen. Op het Binnenhof staan ​​zo’n twintig vrachtwagens, meldt de NOS.

De gemeente vroeg op Twitter dat “mensen die onaangekondigd demonstreren” op het Binnenhof naar het Malieveld gaan. “Er zal worden opgetreden tegen degenen die de instructies van de politie negeren en de verkeersregels overtreden.” Eerder schreef de gemeente al dat deelnemers hun voertuigen bij het stadion van ADO Den Haag moeten parkeren. De stad moet bereikbaar blijven, zegt een politiewoordvoerder.

De truckers nemen deel aan het ‘Convoy for Freedom Netherlands’, een demonstratie geïnspireerd op de controversiële vrachtwagenblokkade in Canada. Ook demonstranten uit meerdere provincies in het land zouden volgens de NOS op weg zijn naar de demonstratie, opgeroepen via sociale media.

Het autoverkeer rond de Bosbrug en het centrum van Den Haag wordt deels gestremd door het vrachtwagenprotest en ook het openbaar vervoer in de stad maakt volgens de NOS omwegen vanwege de demonstratie. De politie roept automobilisten op om de binnenstad zo veel mogelijk te mijden.

Het protest van vrachtwagenchauffeurs in Canada, dat konvooien over de hele wereld startte, begon als protest tegen de verplichte vaccinatie van vrachtwagenchauffeurs die de grens met de VS wilden oversteken. Het werd echter een demonstratie tegen de Covid-maatregelen van de regering en vaccinatie in het algemeen . De Canadese premier Justin Trudeau heeft de demonstranten vrijdag gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?