Vertrouwen in Covid-beleid overheid op laagste punt ooit

Image source - Pexels.com


Het vertrouwen in de kabinetsaanpak van het coronavirus staat op het laagste punt sinds het begin van de pandemie, blijkt uit onderzoek van het RIVM en de GGD GHOR. Bijna driekwart (75 procent) van de respondenten vindt dat er (veel) te weinig maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bestrijden. Ook is er kritiek van respondenten op de trage start van de boostervaccinaties.

Slechts 16 procent is nog optimistisch over de aanpak van de regering, 46 procent is negatief en 39 procent is neutraal.

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 46.000 mensen in de periode van 24 tot en met 28 november, blijkt dat de naleving van de maatregelen is toegenomen. Zo werkten mensen meer thuis, hielden ze afstand en lieten ze zich vaker testen op symptomen.

Het percentage onderzoeksdeelnemers dat zich op symptomen liet testen bij een GGD of een andere testlocatie ging van 29 procent in de vorige meetronde naar 45 procent nu. Nog eens 32 procent zei dat ze een zelftest deden als ze symptomen kregen. Nooit eerder werden zoveel mensen getest op symptomen, aldus het RIVM.

Ook gingen mensen volgens de onderzoekers minder vaak naar horeca en andere mensen.

Het was de 17e keer dat deze meting werd uitgevoerd. Het RIVM is in het voorjaar van 2020 gestart met dit onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?