Verontwaardiging over Rabbi die Covid-beleid vergelijkt met Jodenvervolging tijdens WO II

Image source - Pexels.com


Rabbi Tamarah Benima zorgde donderdagavond voor verontwaardiging in Leeuwarden toen ze de jaarlijkse Rede van Fryslan uitsprak en het coronavirusbeleid vergeleek met de jodenvervolging in nazi-Duitsland. Burgemeester Sybrand Buma, die bij de toespraak aanwezig was, reageerde geschokt, meldt De Telegraaf.

Benima (71), de rabbijn van de liberaal-joodse gemeenschap Noord-Nederland, zei dat ze “tirannie” ziet opkomen met identiteitspolitiek, demonisering en censuur op sociale media. Ze uitte haar zorgen over het coronavirusbeleid en vergaande overheidsingrijpen. “De noodtoestand heeft in Nederland 1,5 jaar geduurd en het coronabeleid wordt eigenlijk door slechts drie mensen bepaald: Rutte, Grapperhaus en De Jonge. Met gefluister van een zeer beperkte groep deskundigen.”

Ze waarschuwde voor ‘totalitair denken’ van ambtenaren, wetenschappers en socialemediabedrijven met ‘de allerbeste bedoelingen’. “Wat niet in hun verhaal paste, moet het zwijgen worden opgelegd. En Big Tech hielp daarbij en verbood meningen die onsmakelijk waren voor Big Pharma op internetplatforms.”

“Ik ken mezelf ook, en ik zeg dat ik een jodin ben, gewaarschuwd door wat er in nazi-Duitsland was gebeurd. De beleidsmakers van toen, op elk niveau, in de hele samenleving, wilden het beste voor iedereen. Zelfs toen ze de joden bestempelden als ‘een gevaar voor de volksgezondheid.’ Ook toen ze een oorlog begonnen tegen het toenmalige ‘virus’. Speel dus niet met vuur door nu mensen in onze samenleving af te schilderen als een ‘gevaar voor de volksgezondheid’, zoals minister De Jonge regelmatig doet.”

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden noemde de toespraak van Benima volgens de krant “schokkend, ronduit schokkend”. “Er is geen verplichting om je te laten vaccineren. Mensen worden alleen gevraagd om een ​​QR-code te tonen. En de regering wordt democratisch gecontroleerd door het parlement. Ik zie de vergelijking met het naziregime echt niet.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?