Van Rouwendaal pakt brons op 25 kilometer daags na eerste wereldtitel

Image source - Pexels.com


Sharon van Rouwendaal won brons op het 25 kilometer lange open water evenement op de Wereldkampioenschappen Zwemmen. Woensdag had ze al goud gewonnen op de 10 kilometer olympische afstand.

De race aan het Lupameer bij Boedapest, die bijna vijf en een half uur duurde, had veel parallellen met de tien kilometer. Ook dit keer zwommen drie zwemmers richting de finish, waarna de winnende zwemmer moest worden bepaald aan de hand van de finishfoto.

Van Rouwendaal wisselde centen met Olympisch kampioene Ana Marcela Cunha, die woensdag het wereldkampioenschap won na het winnen van brons. De vijf kilometer race van maandag werd ook gewonnen door Cunha, die als eerste eindigde.

De zilveren medaille op de 25 kilometer lange race ging naar de Duitse loopster Lea Boy.

Net geen podium Schouten
Met zijn vierde plaats bij de mannen miste Marcel Schouten nipt de bronzen medaille. Lars Bottelier eindigde als zesde overall. Het kampioenschap werd gewonnen door de Italiaan Dario Verani.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?