Van Nieuwenhuizen treedt af als minister van Infrastructuur & Waterstaat

Image source - Pexels.com


Cora van Nieuwenhuizen is dinsdag afgetreden als minister van Infrastructuur en Waterstaat in verband met het aanvaarden van een andere functie. Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, neemt het stokje over als minister van Infrastructuur. En minister Ank Bijleveld van Defensie zal de taken van de staatssecretaris aan haar portefeuille toevoegen.

Van Nieuwenhuizen, 58, was vier jaar VVD-Kamerlid, daarna drie jaar lid van het Europees Parlement, voordat hij in oktober 2017 minister van Infrastructuur en Waterstaat werd als onderdeel van het huidige kabinet-Rutte III.

Het kabinet Rutte III bestuurt het land momenteel in een “conciërge”-functie, nadat het kabinet opstapte naar aanleiding van het kinderopvangtoeslagschandaal in januari en in afwachting van de vorming van een nieuw kabinet.

Het proces van kabinetsformatie sleept sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart al 24 weken aan. Pas deze maand vinden serieuzere gesprekken plaats tussen drie van de huidige coalitiepartijen VVD, D66 en CDA, en de twee grootste linkse oppositiepartijen partijen, PvdA en GroenLinks. Ook de ChristenUnie was deze week betrokken bij het kabinetsformatieoverleg.

De hoop op voortgang in de formatiegesprekken vervloog dinsdag, toen de VVD en CDA opnieuw zeiden niet met GroenLinks en PvdA samen te werken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?