Vakbondsbaas beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag neemt ontslag om gezondheidsredenen

Image source - Pexels.com


Gerrit van de Kamp, hoofd van politievakbond ACP, legt om gezondheidsredenen zijn voorzitterschap neer. De ACP meldt dat de afgelopen periode een grote tol heeft geëist van Van de Kamp, zowel mentaal als fysiek.

Afhankelijk van zijn herstel blijft Van de Kamp vanuit een andere rol betrokken bij de ACP en aanverwante organisaties. “We zijn dankbaar voor alles wat Gerrit als voorzitter voor onze ACP en de politieorganisatie heeft gedaan en dat hij ook in de toekomst zijn kennis en expertise zal blijven delen”, laat de politiebond weten in een verklaring.

Van de Kamp legde medio februari zijn functie neer na twee anonieme beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. In maart hervatte hij zijn werk als voorzitter van de ACS. Een onderzoek bracht geen grensoverschrijdend gedrag aan het licht.

Van de Kamp is sinds begin jaren negentig betrokken bij vakbondswerk. Na eerst als vrijwillige politiefunctionaris voor de ACS te zijn begonnen en daarna een aantal jaren beleidsadviseur te zijn geweest, werd hij in 2004 tot voorzitter gekozen. In die functie was hij actief als woordvoerder van de vakbond en overlegde hij met de regering over de politie-cao.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?