Twitter schort account van extreemrechtse Wilders op vanwege tweets op Pakistaanse premier

Image source - Pexels.com


Twitter schorste het account van PVV-leider Geert Wilders, bevestigt hij na berichten van rechtse websites De Dagelijkse Standaard en NieuwNieuws en tweets daarover van verschillende PVV-parlementariërs.

Wilders zei dat Twitter zijn account “tijdelijk heeft beperkt” vanwege tweets die hij plaatste. In het bijzonder een tweet gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif waarin Wilders sprak over doodsbedreigingen die hij ontvangt van moslims in Pakistan.

Wilders zei dat als hij specifieke tweets verwijdert, hij zijn account binnen 12 uur terugkrijgt. Hij deed echter een beroep op Twitter omdat hij zei dat het socialemediabedrijf eerst zei dat zijn tweet niet in strijd was met de regels, maar later van gedachten veranderde. Zijn account wordt daarom opgeschort totdat Twitter uitspraak doet in het beroep.

Het is niet duidelijk wanneer Twitter een uitspraak doet. Wilders hoopte dat het binnen twee dagen zou zijn, maar het duurt nu al langer.

Wilders’ laatste tweet was op woensdag 20 april. Twitter was niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?