Tilburg herdenkt twee jaar coronavirus in Nederland

Image source - Pexels.com


Tilburg kijkt zondag terug op twee jaar coronavirus in Nederland. Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Ina Adema en burgemeester Theo Weterings van Tilburg staan ​​in een digitale uitzending stil bij de gevolgen van het virus in Brabant.

In de uitzending wordt aandacht besteed aan een patiënt uit Eindhoven die nog steeds langdurig lijdt aan Covid en een ondernemer uit Breda vertelt over de gevolgen van de coronacrisis voor zijn sportschool. De herdenking is in de avond digitaal te volgen.

Precies twee jaar geleden, op 27 februari 2020, werd het eerste coronavirusgeval in Nederland bevestigd. De toenmalige minister van Volksgezondheid Bruno Bruins kreeg tijdens een televisieprogramma een briefje waarin stond dat een patiënt met coronavirus was opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

De patiënt was een man uit Loon op Zand. Niet lang daarvoor was hij in Noord-Italië geweest, waar het virus al greep. Hoewel dit het eerste bevestigde geval in Nederland is, denken experts dat het coronavirus al circuleerde, ook tijdens carnavalsvieringen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?