Telegram lanceert Premium-abonnementen

Telegram lanceert Premium-abonnementen
Image source - Pexels.com


Gratis gebruikers zouden echter geen nadelen mogen ervaren.

De CEO van Telegram, Pavel Durov, heeft onthuld dat de berichten-app, die gratis te gebruiken is sinds de lancering in 2013, een betaalde Premium-service zou toevoegen.

“”Na er even over nagedacht te hebben”, zegt Durov, ” realiseerden we ons dat de enige manier om onze meest veeleisende fans meer te laten krijgen terwijl we onze bestaande functies gratis houden, is om van die verhoogde limieten een betaalde optie te maken. Daarom introduceren we deze maand Telegram Premium, een abonnement waarmee iedereen extra functies, snelheid en middelen kan krijgen.”

Durov vervolgt door te stellen dat Telegram niet van plan is gratis gebruikers te laten betalen voor bestaande functionaliteit; in plaats daarvan voegt het bedrijf nieuwe functies toe voor Premium-leden. Maar, misschien wel het belangrijkste voor een service die al tientallen miljoenen gebruikers heeft, deze Premium-functies zijn bedoeld om het gebruik van Telegram te verbeteren voor degenen die ervoor kiezen zich niet te abonneren.

Gratis gebruikers kunnen “genieten van sommige” [Telegram Premium’s] voordelen: ze kunnen bijvoorbeeld extra grote documenten, media en stickers van Premium-gebruikers bekijken, of tikken om Premium-reacties toe te voegen die al aan een bericht zijn vastgemaakt om op dezelfde manier te reageren”, zegt Durov. (Er werd niet gespecificeerd of dit werd gedreven door altruïsme of technologische beperkingen.)

Deze maand zal Telegram zijn Premium-aanbod onthullen. Het bedrijf heeft de kosten van dit abonnement of de markten waarin het zal worden aangeboden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?