Teamvergadering uitbraak om Covid-regels te bespreken te midden van recordaantal infecties


Het Outbreak Management Team (OMT), dat de overheid adviseert over de aanpak van de coronaviruspandemie, komt woensdag weer bijeen. De leden gaan zich beraden welke maatregelen nodig zijn nu het aantal positieve testen naar een recordhoogte is gestegen. De huidige regels gelden tot en met vrijdag. Waarschijnlijk houdt het kabinet die dag nog een persconferentie.

Het is de eerste keer dat het OMT het nieuwe kabinet adviseert. Premier Mark Rutte is aangebleven, maar de meest kritische ministers die betrokken zijn bij de pandemieaanpak zijn vervangen. Ernst Kuipers is nu minister van Volksgezondheid en niet meer Hugo de Jonge. Kuipers was eerder voorzitter van het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en hoofd van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS). Hij zat zelf nooit op het OMT, maar wel een paar mensen met wie hij nauw contact had.

Ook het OMT had eind vorige week een vergadering en bracht maandag advies uit. Het OMT adviseerde mensen op meer plaatsen medische mondkapjes te dragen. Dit moet niet alleen binnenshuis, zoals op kantoor, in de horeca en op evenementen, maar ook in drukke buitenruimtes, zoals demonstraties, markten en drukke winkelstraten.

Lees ook:  Kamerleden willen maximumstraf voor doodslag verhogen naar 25 jaar

Plaats een reactie