“Stop met dit zinloze lijden:” Notitie aan de dochter van Poetin geplaatst op het land van de echtgenoot

Image source - Pexels.com


Op een leeg stuk grond aan de Molenkade in Duivendrecht is een emotioneel beroep gedaan op de dochter van de Russische president Vladimir Poetin, meldt AT5. Het roept Mariya Putina op om te proberen haar vader te overtuigen de Russische oorlog in Oekraïne te stoppen. Het gerucht gaat dat het complot toebehoort aan de schoonzoon van Poetin, de in Rusland geboren Nederlandse zakenman, Jorrit Faassen.

Het bord is geplaatst door een groep Amsterdammers en richtte zich direct tot Poetina. “Op minder dan 2000 kilometer van je vredige stukje vrije land, decimeert je vader een heel vrij land en zijn mensen”, staat er.

‘Het lijkt erop dat je oude man moeilijk te bereiken is en het is duidelijk onmogelijk om zelfs zijn beulen tegen te houden. Maar zoals we allemaal weten, zijn vaders en dochters een ander verhaal.”

Het ging verder met een citaat toegeschreven aan de beroemde Russische romanschrijver en criticus uit het Sovjettijdperk, Aleksandr Solzjenitsyn: “De strijdlijn tussen goed en kwaad loopt door het hart van elke man”, een geïnterpreteerde versie van een regel uit zijn non-fictiewerk uit 1973, De Goelag-archipel.

“Gebruik alstublieft uw hart om het zijne te bereiken en dit zinloze lijden te stoppen. We smeken je, Maria’, besluit het bord. Kaarsen en een vlag werden ook op de site achtergelaten om de bevolking van Oekraïne te eren.

Een van de Amsterdamse activisten sprak van een symbolisch gebaar. Hij vertelde AT5 dat de naamloze vennootschap die het stuk grond kocht uit het register van de Kamer van Koophandel was verwijderd en speculeerde dat het zou kunnen zijn om het eigendom van Faassen te verdoezelen.

Financieel tijdschrift Quote bevestigt dat Faassen het terrein in 2019 voor 450.000 euro heeft gekocht en een woordvoerder van de gemeente Ouder-Amstel laat weten dat er een vergunning is verleend voor de bouw van een bedrijfsruimte daar. De woordvoerder zei dat ze het eigendom en de planning zouden onderzoeken om te bepalen of het project voldoet aan de sancties die tegen Rusland zijn opgelegd nadat het land Oekraïne was binnengevallen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?