Sint Maarten MP wil salaris uitbetaald in bitcoin cash

Image source - Pexels.com


Sint Maarten parlementariër Rolando Brison heeft de minister van Financiën van het land gevraagd om zijn salaris uit te betalen in bitcoin cash. Hij zei dat de transactie eerder deze week plaatsvond. De cryptocurrency ontstond in 2017 als een splitsing van bitcoin, de grootste digitale valuta volgens marktkapitalisatie.

Brison noemde bitcoin cash een “innovatieve, snelgroeiende en handige cryptocurrency”. Tot nu toe zijn er geen andere politici in het Caribische deel van het Nederlandse Koninkrijk die hebben aangegeven hun salaris in een cryptocurrency te willen ontvangen. Hij beweerde de allereerste gekozen functionaris te zijn die zijn salaris in bitcoin-contanten ontving.

Brison zegt de ontwikkelingen rond cryptomunten al enkele jaren te volgen. Hij ondersteunt het bredere gebruik en de acceptatie van cryptocurrency en ziet het ontvangen van zijn salaris in bitcoin-cash als een logische stap.

De politicus wil dat Sint Maarten meer aandacht besteedt aan cryptocurrency en er alles aan doet om een ​​belangrijke regio te worden die digitale valuta ondersteunt. “Ik geloof dat St. Maarten een kans heeft om de ‘Crypto-hoofdstad van het Caribisch gebied’ te worden als we blijven innoveren en cryptocurrency en alle voordelen van blockchain-technologie omarmen”, zei hij in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?