Scheepsbouwbedrijf Damen stopt met bevoorrading van schepen aan Rusland

Image source - Pexels.com


Damen Shipyards is voorlopig gestopt met het leveren van schepen aan Rusland. Het scheepsbouwbedrijf uit Gorinchem in Zuid-Holland had nog diverse opdrachten om onder meer vissers- en werkboten te bouwen voor de Russische markt.

De beslissing zal een “krachtige impact” hebben op het bedrijf financieel, zei een woordvoerder, hoewel ze weigerden een specifiek aantal te noemen. “Het is een aanzienlijk bedrag”, zegt de woordvoerder.

Daarnaast gaat het bedrijf geen nieuwe contracten meer aan voor schepen die aan Rusland worden geleverd. Het zegt in nauw contact te blijven met de relevante autoriteiten over de situatie in Rusland.

Damen Shipyards uitte haar bezorgdheid over haar werknemers in Oekraïne, die zich in een zeer ernstige situatie bevinden, aldus een woordvoerder. “Waar mogelijk ondersteunen we onze collega’s 24 uur per dag intensief. Onze gedachten zijn bij hen.”

Het scheepsbouwbedrijf heeft 35 scheepswerven en 12.000 medewerkers in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het heeft ook vestigingen in Rusland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?