Samsung legt $ 356 miljard aan investeringen vast met 80.000 nieuwe banen


Samsung Group heeft dinsdag een enorme investeringsblauwdruk van $ 356 miljard (€ 334 miljard) voor de komende vijf jaar onthuld, bedoeld om het een koploper te maken in een breed scala van sectoren, van halfgeleiders tot biologische producten. Het nieuwe cijfer is een stijging van meer dan een derde ten opzichte van de investeringen van de afgelopen vijf jaar.

De techgigant is het grootste conglomeraat van Zuid-Korea en de totale omzet is gelijk aan een vijfde van het nationale bruto binnenlands product. Samsung Electronics, haar vlaggenschip-dochteronderneming, is ’s werelds grootste fabrikant van smartphones. Het investeringsplan zou “groei op lange termijn in strategische bedrijven brengen en het wereldwijde industriële ecosysteem van cruciale technologie helpen versterken”, zei Samsung in een verklaring.

De 80.000 nieuwe banen zouden tot 2026 worden gecreëerd “voornamelijk in kernactiviteiten, waaronder halfgeleiders en biofarmaceutica”. Het merkte ook op dat de investering “de massaproductie van chips op basis van het 3-nanometerproces zou bevorderen”, de nieuwste technologie om verder te verkleinen de omvang van halfgeleiders en het vergroten van de rekenkracht. Het zal ook zwaar investeren in biofarmaceutica met zijn dochterondernemingen Samsung Biologics en Samsung Bioepis in het veld.

Lees ook:  Pilotprogramma waarbij slachtoffers van fraude zelf geld terugkrijgen blijkt succes

Het nieuwe plan vertegenwoordigt een toename van 36 procent van de investeringen ten opzichte van de totale investeringen in de afgelopen vijf jaar. Van de 450 biljoen gewonnen die Samsung van plan is de komende vijf jaar uit te geven, zal het 360 miljard won aan Zuid-Korea toekennen.

Het nieuwe plan vertegenwoordigt een toename van 36% van de investeringen ten opzichte van de totale investeringen in de afgelopen vijf jaar

De aankondiging komt nadat president Joe Biden vrijdag een rondleiding heeft gegeven door de enorme Pyeongtaek-halfgeleiderfabriek van Samsung Electronics, waarmee hij de rol van het Zuid-Koreaanse bedrijf onderstreepte bij het veiligstellen van de wereldwijde toeleveringsketens van microchips, tijdens zijn eerste Azië-reis als Amerikaanse leider.

Zuid-Korea en de Verenigde Staten moeten eraan werken om “onze toeleveringsketens veerkrachtig, betrouwbaar en veilig te houden”, zei Biden, en noemde de daar vervaardigde halfgeleiders “een wonder van innovatie” en cruciaal voor de wereldeconomie.

Samsung heeft ongeveer 20.000 mensen in dienst in de Verenigde Staten en er wordt gewerkt aan de bouw van een nieuwe halfgeleiderfabriek in Texas, die naar verwachting in 2024 wordt geopend.

Lees ook:  Miljoenen huishoudens gecompenseerd voor verhoging van de energierekening die hen niet raakte: rapport

Plaats een reactie