Rusland blokkeert website van The Moscow Times, nu gevestigd in Amsterdam

Image source - Pexels.com


De Russische mediatoezichthouder Roskomnadzor heeft de Russischtalige website van The Moscow Times geblokkeerd vanwege een valse melding, zeggen de autoriteiten, over leden van de oproerpolitie die weigeren te vechten in Oekraïne. De Engelse versie is toegankelijk, en de Russische is nog wel te lezen via een VPN-verbinding en vanuit het buitenland.

Rusland heeft vrijwel alle onafhankelijke berichtgeving in het land onmogelijk gemaakt door middel van tactieken als dreigen met hoge boetes en lange gevangenisstraffen. De woorden “invasie” en “oorlog” mogen niet worden gebruikt in berichten over Oekraïne.

Ruim een ​​maand geleden besloot The Moscow Times te verhuizen naar Amsterdam, waar vanuit het hoofdkantoor van DPG Media journalisten werken. Oprichter en eigenaar Derk Sauer had al duidelijk gemaakt dat hij de redactie wilde evacueren vanwege het verslechterende werkklimaat voor journalisten. “Het is gewoon jammer”, schreef hij in zijn column in Het Parool.

Minstens 40 websites zijn geblokkeerd sinds de Russische aanval op Oekraïne op 24 februari, meldt The Moscow Times.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?