Ruim 70% van Nederland wil wegwerpplastic verbieden

Image source - Pexels.com


Maar liefst 71 procent van de Nederlanders wil zo snel mogelijk een verbod op plastic voor eenmalig gebruik. En 84 procent is van mening dat fabrikanten en retailers verantwoordelijk zijn voor het verminderen, hergebruiken en recyclen van plastic verpakkingen – niet individuele consumenten, ontdekte marktonderzoeksbureau IPSOS in een onderzoek voor The Plastic Free Foundation en WWF.

Volgens Oskar de Roos, plasticexpert bij Wereld Natuur Fonds Nederland (WWF-NL), geven de Nederlanders een duidelijke boodschap af. “Een beter milieu begint bij de overheid en het bedrijfsleven en niet bij de consument”, zegt hij in een persbericht. “Hier is de huidige plasticcrisis te groot voor.”

“We zien dat de huidige focus van de Nederlandse overheid op vrijwillige deelname en recycling onvoldoende is.” De Roos noemde het fantastisch om te zien hoeveel steun Nederland heeft voor stevige, ingrijpende maatregelen. “We hopen dat het Nederlandse kabinet zich hierdoor gesteund voelt en zich eind deze maand tijdens de VN-top in Kenia zal committeren aan stevige internationale afspraken.”

IPSOS ondervroeg 20.513 respondenten in 28 landen over plastic voor eenmalig gebruik voor The Plastic Free Foundation en WWF. Gemiddeld noemde 90 procent van de respondenten een internationaal bindend verdrag belangrijk in de strijd tegen de plasticcrisis.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?