Ruim 20.000 mensen bij anti-Covid maatregelen protesteren in Amsterdam

Image source - Pexels.com


Ruim 20.000 demonstranten marcheerden zondagmiddag in een grote optocht door het centrum van Amsterdam om te demonstreren tegen de maatregelen tegen het coronavirus, aldus de gemeente. De mars begon om 12.00 uur op de Dam en eindigde daar enkele uren later weer via Rozengracht, Marnixstraat, Leidseplein en Utrechtsestraat. De mars verliep vlot.

“De demonstratie verliep zonder grote incidenten en de sfeer was gemoedelijk”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Rond het middaguur stond de Dam al zo vol met demonstranten dat de gemeente mensen opriep niet meer te komen. Volgens de gemeente waren er toen al zo’n 10.000 demonstranten. Later deden veel meer mensen mee aan de mars, wat uiteindelijk meer dan 20.000 mensen opleverde.

De sfeer onder de demonstranten was gemoedelijk. Er klonk muziek uit luidsprekers en sommige groepen liepen op het ritme van een trommel. Mensen scandeerden slogans als “liefde, vrijheid, geen dictatuur”. Mensen hielden zich vaak niet aan de coronamaatregelen. Vooral in de krappe Utrechtsestraat werd social distancing niet gehandhaafd.

Volgens de organisator van de demonstratie deden zo’n zestig organisaties mee aan de mars, die zich ook uitsprak tegen gevoelige onderwerpen als de kinderopvangtoeslag, woningnood en gaswinning in Groningen. De mars omvatte gele paraplu’s en vlaggen van Gezond Verstand, Hart voor Vrijheid, Forum voor Democratie, Wakker Den Helder en andere steden van de “Wakker”-beweging. Er was ook een kleine kinderparade met een spandoek met de tekst “Kinderen voor vrijheid”.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?