Rotterdammer Ahmed Aboutaleb wint World Mayor Prize

Image source - Pexels.com


Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam won een internationale prijs. Hij werd geëerd met de World Mayor Prize voor zijn manier van regeren, samen met burgemeester Philippe Rio van Grigny bij Parijs.

De in Londen gevestigde City Mayors Foundation, een internationale denktank gewijd aan lokaal bestuur, reikt de prijs, een sculptuur, om de twee jaar uit. “Aboutaleb behandelt alle burgers als ‘Rotterdammers’, ongeacht hun afkomst of achtergrond”, aldus de stichting. “Beide burgemeesters delen een sterke overtuiging dat het handhaven van de waarden van vrede, vrijheid, gelijke rechten en menselijke waardigheid essentieel zijn voor sociale cohesie.”

“Gedurende de Covid-pandemie hebben beide burgemeesters uitzonderlijk leiderschap getoond, zich vanaf het begin realiserend dat het virus de meest kwetsbare delen van de samenleving kan bedreigen”, schreven de rechters. “Ahmed Aboutaleb, een van de langstzittende en meest gerespecteerde burgemeesters van Europa, leidt de stad Rotterdam sinds 2009 met moed, geduld en nederigheid”, zegt Tann vom Hove van de stichting.

Aboutaleb laat in een reactie weten zeer vereerd te zijn met de prijs. “Ik ben sprakeloos. Het is een eer dat de Rotterdammers mij hiervoor hebben genomineerd. Ik voel me dan ook zeer gewaardeerd door de inwoners van deze prachtige stad. Een stad waar zoveel verschillende mensen samenleven. Ik heb de mooiste baan die je kunt hebben stel je voor.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?