Renovatie Afsluitdijk kost 400 miljoen euro. meer vanwege fouten waarvan de overheid niet op de hoogte was: rapport

Image source - Pexels.com


De renovatie van de Afsluitdijk duurt drie jaar langer en kost zo’n 400 miljoen euro meer dan aanvankelijk gepland door rekenfouten waarvan de overheid op de hoogte was voordat de renovatie begon, blijkt uit berichten van de Volkskrant en De Telegraaf.

De renovatie van de wereldberoemde dijk van Nederland startte in 2019 met een bedrag van zo’n 550 miljoen euro daarvoor. Het plan was dat het werk dit jaar klaar zou zijn – volgende week rond het 90-jarig jubileum van de dijk. Maar in mei vorig jaar liet toenmalig minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer weten dat de verbouwing pas in 2025 zou gebeuren en zeker 120 miljoen euro meer zou kosten door fouten met de ‘hydraulische randvoorwaarden’.

Volgens de Volkskrant heeft Rijkswaterstaat cruciale informatie over waterstanden en golfhoogten over het hoofd gezien, zonder rekening te houden met een scenario waarin bij relatief lage waterstanden hoge golven in het IJsselmeer kunnen ontstaan. Dat “technische risico” merkte Rijkswaterstat in mei 2018 – elf maanden voordat de verbouwing begon. In juni 2019, ruim een ​​jaar later, noemde Van Nieuwenhuizen het een “recentelijk” ontdekte fout.

In mei vorig jaar liet de minister de Tweede Kamer weten dat de verbouwing zeker 120 miljoen euro meer zou kosten. Maar in het najaar van 2020 rekende Rijkswaterstaat al op 263 miljoen euro aan extra kosten, blijkt uit documenten die de Volkskrant door de Wet Openbaarheid heeft gekregen. Bronnen vertellen aan De Telegraaf dat dit bedrag inmiddels is opgelopen tot 400 miljoen euro.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat weigerden in de Volkskrant commentaar te geven op het bedrag. De huidige minister van Infrastructuur, Mark Harbers, zal maandag – na een jaar radiostilte – de Tweede Kamer hierover informeren.

Rob Nijsse, hoogleraar bouwkunde aan de TU Delft, zegt in de Volkskrant dat Rijkswaterstaat de grip op grote projecten is kwijtgeraakt. Gedreven door het geloof in de markt verving de dienst openbare werken zijn ingenieurs door procesmanagers. “Het is niet pijnlijk maar verontrustend dat Rijkswaterstaat een fout heeft gemaakt met de dijkversterking”, zegt hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?