Reizigers uit de Verenigde Staten hebben vanaf donderdag quarantaineverplichting

Image source - Pexels.com


Reizigers uit de Verenigde Staten krijgen vanaf 30 december een quarantaineverplichting, ook zij die zijn ingeënt tegen Covid-19. Nederland verandert de VS van een gebied met een hoog risico op het coronavirus in een gebied met zeer lage hoog risico op de virale infectie.

Reizigers uit een zeer risicogebied moeten bij aankomst tien dagen in quarantaine. Deze quarantaineperiode kan echter na vijf dagen worden ingekort als reizigers een negatieve testuitslag op het coronavirus krijgen van een GGD-faciliteit. Een negatieve coronavirus-test voordat de reis plaatsvindt, is ook vereist voor degenen die vertrekken uit de Verenigde Staten.

Het waarschuwingsniveau van Code Oranje blijft voor de VS, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen naar de VS mogen worden ondernomen, zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Het ministerie raadt reizigers aan om de website te bezoeken voor de laatste informatie over beperkingen voor passagiers die vanuit de VS naar Nederland vliegen.

Van de vier risiconiveaus, groen, geel, oranje en rood, bevinden slechts vier regio’s zich op het laagste niveau. Dat zijn Hong Kong, Macau, Saba en St. Eustatius.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?