Regering overweegt geen aparte maatregelen voor niet-gevaccineerden: rapport

Image source - Pexels.com


Het kabinet kijkt op dit moment niet naar verschillende maatregelen voor niet-gevaccineerde mensen om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Het Outbreak Management Team adviseerde de regering om het advies om thuis te werken opnieuw te benadrukken, drukte te vermijden en waar mogelijk afstand te houden, vertelde een bron binnen het OMT aan het AD.

Ernstige maatregelen zoals een avondklok of schoolsluitingen liggen niet op tafel, aldus de bron.

Ook overweegt het kabinet om op meer plekken corona-toegangspassen in te voeren, zoals bij zwembaden en bij de amateursport. Ook adviseerde het OMT om het bredere gebruik van de toegangspassen bij lokale coronavirus hotspots te overwegen.

Het kabinet komt vrijdag bijeen om het OMT-advies te bespreken. Dinsdag wordt een persconferentie verwacht.

In totaal liggen momenteel 944 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis – minder dan in eerdere golven, maar de IC-capaciteit is beperkt. Ook ziekenhuizen proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk voort te zetten. Vier op de vijf Covid-19-patiënten op de IC zijn niet gevaccineerd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?