Regeerakkoord woensdag aan Tweede Kamer aangeboden

Image source - Pexels.com


De VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn van plan om woensdag hun regeerakkoord te presenteren, zeggen informateurs Wouter Koolmees en Johan Remkes maandag.

“We erkennen de bredere wens naar meer informatie over het proces van kabinetsformatie”, zegt Wouter Koolmees in een brief aan Vera Bergkamp, ​​de voorzitter van de Tweede Kamer. “Het is onze bedoeling om woensdagmiddag 15 december ons eindrapport aan u te presenteren, met als bijlage het regeerakkoord.”

Koolmees en Remkes zijn de huidige informateurs die de kabinetsformatie begeleiden. Koolmees is tevens minister van Sociale Zaken. Zowel hij als Bergkamp zijn lid van D66. Remkes is lid van de VVD.

De onderhandelaars van de vier partijen kwamen maandag bijeen voor wat naar verwachting de laatste dag van de onderhandelingen zal zijn. Ze hopen het regeerakkoord vanavond rond te hebben, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Er zijn al meerdere punten uit het regeerakkoord uitgelekt naar de pers. Volgens de lekken zullen de partijen investeren in gratis kinderopvang voor de meeste mensen. Ook gaan ze fors investeren in de aanpak van klimaatverandering, de woningnood en de stikstofcrisis. Partijen willen extra investeren in het onderwijs, onder meer door het stelsel van studiefinanciering aan te passen. En ze onderzoeken kernenergieonderzoek.

Bronnen melden dat het kabinet Rutte IV zou bestaan ​​uit 40 leden – 20 ministers en 10 staatssecretarissen. Het streven is om een ​​gelijk aantal mannen en vrouwen in het kabinet te hebben. Het kabinet Rutte III bestaat uit 24 leden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?