Recordaantal Covid-vaccinschoten na persconferentie

Image source - Pexels.com


Een recordaantal mensen heeft woensdag een Covid-19-vaccinatie gekregen op locaties in Nederland waarvoor geen afspraak nodig is, zegt GGD GHOR, die de GGD-vestigingen in Nederland vertegenwoordigt. In totaal werden op één dag zo’n 13.000 mensen gevaccineerd op een inlooplocatie.

De vorige hoogste geregistreerde piek in prikken die op één dag zonder afspraak werden gegeven, was 8.000, zei een woordvoerder van de organisatie. Een injectie krijgen zonder afspraak is alleen mogelijk voor de eerste injectie van een vaccin, waarbij voor sommige twee doses nodig zijn.

Woensdag was het aantal mensen dat online of via het landelijke callcenter een vaccinatie-afspraak maakte ruim boven het gemiddelde. In totaal 18.039 hebben die dag hun vaccin ingepland, met een gemiddelde van ongeveer 10.000 per dag in de afgelopen weken. De afspraken werden meestal gemaakt voor een enkele dosis van het eenmalige Janssen-vaccin, of voor twee doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

Ook dinsdag was het online en bij het callcenter drukker dan normaal. Op één dag maakten meer dan 17.000 mensen een afspraak voor een of twee Covid-19-prikken. Demissionair minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maakten dinsdagavond bekend dat het toegangspassysteem voor het coronavirus op veel meer plaatsen verplicht wordt.

Mensen die niet zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van een coronavirusinfectie, moeten zich daarom binnen 24 uur na binnenkomst op veel meer locaties laten testen. GGD GHOR zegt dat er “af en toe” mensen op vaccinatieplaatsen zijn die zeggen toe te geven vanwege de aangescherpte maatregelen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?