Rechtbank beveelt belastingdienst om slachtoffer van uitkeringsschandaal te betalen om haar uitzetting te voorkomen

Image source - Pexels.com


De rechtbank Oost-Brabant heeft de Belastingdienst veroordeeld om direct een extra voorschot van ruim 7.000 euro te betalen aan een slachtoffer in de kinderopvangtoeslagaffaire. Het geld moet voorkomen dat ze uit haar huis wordt gezet, bevestigt haar advocaat aan de NOS na berichtgeving in RTL Nieuws en Trouw.

“Het is een schrijnende situatie die is ontstaan ​​door het handelen en nalaten van de belastingdienst”, zegt advocaat Pejman Salim tegen de omroep. “Gelukkig heeft de rechter de problemen van mijn cliënt tijdelijk opgelost.”

Volgens Salim is zijn cliënt een hardwerkende ondernemer met kinderen. Twee jaar geleden beschuldigde de Belastingdienst haar van fraude en beval haar haar kinderopvangtoeslag over 2016, 2017 en 2018 terug te betalen. huur.”

De Staat heeft een onrechtmatige daad gepleegd en moet ook bereid zijn voorschotten te betalen aan zijn slachtoffers, aldus de advocaat. “Zodat mensen niet op korte termijn in de problemen komen terwijl hun claims worden afgehandeld.”

Salim verwacht dat andere ouders in het kinderopvangtoeslagschandaal met soortgelijke problemen worden geconfronteerd. “We hebben te maken met duizenden ouders. Een wordt uitgezet, anderen gaan verhuizen of hebben medische problemen. Het lijkt mij in lijn met de verwachting dat meerdere mensen bij de Belastingdienst zullen moeten aankloppen om urgente problemen op te kunnen lossen .”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?