PvdA wil ongelijkheid aanpakken in ruil voor begrotingssteun

Image source - Pexels.com


Wil het kabinet steun voor de begroting van de PvdA in de Eerste Kamer, dan zal er iets moeten gebeuren aan de ongelijkheid in Nederland. De kersverse PvdA-leider Attje Kuiken zei zondag tegen WNL dat ze zal aandringen op een hoger minimumloon van 14 euro en het aanpakken van pogingen van werkgevers om de minimumloonregels te omzeilen, zodat meer mensen een vast contract kunnen krijgen.

Volgens Kuiken moet in Nederland “een aantal dingen fundamenteel anders zijn”. “Volgende week gaan we in gesprek met Sigrid Kaag en Mark Rutte, dan kijken we hoe serieus ze het nemen. Dan kijken we wat ze willen doen”, zegt ze. Om de extra kosten te betalen, kijkt de PvdA naar de rijken. “Ze kunnen meer bijdragen.”

Kuiken werd ook gevraagd naar de chaos op Schiphol de afgelopen weken. Slecht werkgeverschap en gebrek aan waardering voor bepaalde groepen medewerkers daar, zoals de bagageafhandelaars, liggen aan de basis van de problemen, zegt ze. Ze zei vrijdag met Schiphol-baas en PvdA-leider Dick Benschop te hebben gesproken.

“Ik heb heel duidelijk besproken wat ik denk dat nodig is”, zei Kuiken. Volgens haar was Benschop het met veel van haar punten eens. “Hogere lonen, meer vast werk, investeringen in mensen en scholing zijn nodig. Dat is de afgelopen jaren niet gebeurd.” Kuiken vindt ook dat het kabinet daarin een rol moet spelen, aangezien de overheid grootaandeelhouder is van de luchthaven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?