PvdA roept op tot dringende Covid-maatregelen nu besmettingen de pan uit rijzen

Image source - Pexels.com


De PvdA vindt dat het OMT eerder bij elkaar moet komen om te adviseren over het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. De afgelopen weken is het aantal gevallen snel gestegen en zijn er steeds meer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken loopt het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames “snel” op. Ze noemde het ‘onverantwoord’ dat het demissionair kabinet blijft wachten.

Het Outbreak Management Team (OMT) is de belangrijkste adviseur van de overheid in de strijd tegen het coronavirus. Het OMT komt vrijdag bijeen voor nieuw advies aan het kabinet. Een week later houden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een persconferentie over het coronavirus.

Kuiken vindt dat nog twee weken wachten voordat het kabinet nieuwe stappen zet met de stijgende cijfers te lang is. Het kabinet moet urgentie tonen, vindt ze. Ziekenhuisbestuurders riepen het kabinet zaterdag al op tot maatregelen in Trouw.

“De overheid moet mensen bewust maken dat het coronavirus nog niet voorbij is en aandringen op maatregelen als anderhalve meter afstand houden en thuiswerken. De urgentie van het bericht is volledig verloren gegaan. Als je nu wacht, kom je tot een punt waarop je zwaardere maatregelen nodig hebt”, zei Chantal Bleeker-Rovers van het Radboudumc destijds tegen de krant.

Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet volgens ingewijden geen reden om de zaak te versnellen. De stijging van het aantal besmettingen was verwacht en berekend toen eind september de coronamaatregelen werden versoepeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?