PvdA-leider steunt fusie met GroenLinks in Eerste Kamer

Image source - Pexels.com


PvdA-leider Attje Kuiken sprak zijn steun uit voor het samenvoegen van de fracties PvdA en GroenLinks in de Eerste Kamer. Eerder op vrijdag schreven prominenten van beide partijen een open brief in de Volkskrant waarin ze partijen opriepen om de handen ineen te slaan om linkse idealen te realiseren. De PvdA-leden stemmen hierover op 11 juni. De uitslag van een GroenLinks-referendum over hetzelfde onderwerp wordt diezelfde dag bekendgemaakt.

“Ongelijkheid verminderen, levenszekerheid vergroten en bouwen aan een mooie toekomst voor onze kinderen. We doen dit samen sterker dan alleen, en daarom zoeken we naar mogelijkheden om progressieve krachten te bundelen”, aldus Kuiken op Twitter. “Ik ben voorstander van een volgende stap om een ​​links blok te vormen en steun het voorstel van het partijbestuur om één fractie te vormen in een nieuwe Eerste Kamer met senatoren van PvdA en GroenLinks.”

Nederland staat op een kruispunt, stellen PvdA- en GroenLinks-leden waaronder Diederik Samsom, Bram van Oijk, Job Cohen en Jolande Sap in de brief in de Volkskrant. “In een land waar rechts al jaren het initiatief neemt, gaat het dan door zoals voorheen? Of kiest het voor het hoopvolle vooruitzicht van een solide alliantie tussen rode en groene krachten die mensen een essentieel alternatief kan bieden?”

Volgens hen moeten de rode idealen van sociale zekerheid en gelijke kansen hand in hand gaan met de groene idealen van een duurzame samenleving en een fundamenteel andere economie. “Er is moed voor nodig om te erkennen dat politieke fragmentatie aan de linkerkant dat in de weg staat.”

De leden van Provinciale Staten kiezen volgend jaar de nieuwe Eerste Kamer. “Nederland kan zich geen jaren meer rechtse macht en linkse verdeeldheid veroorloven”, zeiden ze. “Laten we daarom de krachten en idealen bundelen in de Senaat.”

Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver sprak zijn steun uit voor het idee en citeerde uit de open brief op Twitter. “Mooi en belangrijk argument. Dit is nodig om verandering in Nederland mogelijk te maken”, twitterde hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?