Protesten voor meer diversiteit in de politiek, tegen het leenstelsel op Prinsjesdag

Image source - Pexels.com


Twee groepen demonstreren dinsdag op Prinsjesdag in Den Haag. Op het Plein naast het Binnenhof is een protest gepland voor meer vrouwen en diversiteit in de politiek. En bij de tijdelijke woning van de Tweede Kamer protesteren jongeren tegen het leenstelsel.

Vertegenwoordigers van jongerenorganisaties, waaronder studentenvakbonden ISO en LSVb, vakbond FNV Young & United, en de jeugdbewegingen van partijen GroenLinks (DWARS), D66 (Jonge Democraten), CDA (CDJA) en PvdA (Jonge Socialisten) verzamelden zich buiten het tijdelijke parlement aan de Bezuidenhoutseweg om te protesteren tegen het studievoorschot.

Volgens de demonstranten zijn er tot nu toe geen plannen om het leenstelsel af te schaffen gelekt uit kabinetsformatieplannen of begrotingsplannen, hoewel een meerderheid in het parlement voorstander is van het afschaffen van het leenstelsel. “We roepen de partijen op om vóór Prinsjesdag 2022 met een nieuw systeem te komen, ongeacht de formatie”, stond op een bord van demonstranten te lezen.

Dinsdag rond 13.20 uur maakt koning Willem-Alexander in een toespraak in de Grote Kerk de begroting en plannen van het conciërgekabinet voor volgend jaar bekend. Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra zal rond 15.00 uur de begroting officieel aan de Tweede Kamer aanbieden

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?